Sunday, April 6, 2014

Fırın Makarna





 Bu Fırın Makarna, ustasından :) yani eşimden :)


Bence ya hemen mutfağa gidip tarifi uygulayın ya da kağıdı kalemi alıp en kısa zamanda yapmak üzere bir kenara not edin :)


Aslında peynirli olduğu için ben yiyemedim ama bir tepsi makarnayı iştahlı iştahlı yemesine bakıp bir de fırından çıkınca yememek için kendimi zor tuttuğum enfes görüntüsünden yola çıkarak şahane bişey olduğunu anladım :)


Bir dahakine bana kıymalısını yapacakmış :)









Malzemeler:


  • 1 paket fırın makarnalık çubuk makarna :) ( kalın olanından )

  •  1 su bardağı beyaz peynir rendesi

  •  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 

Beşemal sos için:


  • 125 gr. ( yarım paket ) tereyağ

  • 3 çorba kaşığı un

  • 3,5 su bardağı süt

  • 2 adet yumurta

  • Tuz, karabiber

Yapılışı:


Makarnamız tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır ( Aynı normal makarna gibi :) )






Diğer tarafta 3 çorba kaşığı un eritilmiş tereyağda çiğsi kokusu gidene kadar, beyaz kalacak şekilde kavrulur. Un kavrulunca üzerine 3, 5 su bardağı soğuk süt ilave edilerek karıştırılır ve ince boza kıvamında bir sos olunca ocaktan alınarak tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirilir. Sosumuz ılıdıktan sonra içine yumurtalar kırılarak karıştırılır.






Haşladığımız makarna, hazırladığımız beşam sosun yarısı, beyaz peynirin tamamı ve çok az kaşar peynir eklenip  iyice harmanlanarak tabanı yağlanmış bir tepsiye düzgünce yerleştirilir. Üzerine beşamel sosun diğer yarısı heryerini kaplayacak şekilde dökülerek önceden ısıtılımış 200 der. fırına sürülür. Beşamel sos kızarmaya başlayınca üzerine kalan kaşar peynirin tamamı yayılarak serpiştirilir ve tekrar fırınlanır.






Kaşar peyniri eriyip, nar gibi kızarınca fırından çıkarılır ve ılımaya bırakılır. ( Hemen keserseniz dağılır. )






Makarnamız ılıdıktan sonra dilimlenerek servise sunulur.






Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment