Monday, February 24, 2014

HAMSİLİ PİLAV



hamsili pilav 1





hamsili pilav 2



hamsili pilav 3



hamsili pilav 4



hamsili pilav 5




MALZEMELER

600 gr Hamsi

Kalıpları yağlamak için çok az margarin veya sıvı yağ

İÇ PİLAV MALZEMELERİ

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1/2 çay bardağı zeytin yağı

2 yemek kaşığı Dolma Fıstığı

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı yenibahar

Yarım tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı toz şeker



1 çay kşğ karabiber

1,5 su bardağı sıcak su

1/2 demek maydanoz

Tuz

YAPILIŞI

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın, iyice yıkayın. Üzerlerine biraz tuz serpip, süzgeçte bekletin.

Pirince 1 tatlı kaşığı tuz serpip, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. 20 dakika bekletip, pirinçleri iyice yıkayıp, süzün.Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız soğanları, çam fıstıklarını tencerenize alın, sıvı yağ ile kavurun.Pirinçleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyip, kapağını kapatın, altını kısın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alıp, tüm baharatları ekleyin .Hamsili pilav için uygun yayvan güveç kaplarını  veya   fırın kabınızı yağlayın. Hamsileri çıkardığınız kılçıklı kısımları kabın içine gelecek şekilde dizin. Kalıbınızın dışına da sarkacak şekilde fotoğraftaki gibi dizin. Hamsiler piştiklerinde biraz küçüldüklerinden üst üste bindirerek dizmeye dikkat edin.Dizme işlemi bittikten sonra içlerini iç pilav ile doldurup, kenarlarını içe kapatıp, üzerine de hamsi dizin.

Güveç kaplarınızı önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında hamsiler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment